Informacija za darovatelje bibliotečke građe

Imajući u vidu standarde za visokoškolske biblioteke i smjernice IFLA-e (International Federation of Library Associations and Institutions) Darovi za zbirke (2008), Biblioteka Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu pozdravlja inicijative za darivanje, ali nije u prilici prihvatiti sve ponude. Potencijalni donatori trebaju dostaviti darovnu ponudu u kojoj će navesti jedinice građe koje nude.

Stručni tim koji se bavi nabavnom politikom Biblioteke Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu procijenit će da li je darovna ponuda u skladu s koordiniranom nabavnom politikom građenja fondova za matične naučne oblasti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Ukoliko želite donirati bibliotečku građu, molimo Vas da nas kontaktirate putem elektronske pošte na: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. Za sva dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.